Followers

Thursday, February 14, 2013

Menanti Hari

Assalamualaikum

selamat hari khamis ;) seminggu fiq x update kan. biasa la time cuti blog pun kena cuti jugak. hehe... 

fiq sekarang tinggal 5% je lagi till due date. nak tunggu lagi 5% ni berakhir rasa lambat sangat masa berjalan. sekarang pun dah malas nak buat keje2 umah cam memasak, membasuh, dll sebab kaki rasa sakit bila berdiri. maybe sebab perut berat kot. semalam check up berat little junior dah 2.9 kg. alhamdulillah berat dia dalam lingkungan normal walaupun berat fiq tiap kali timbang x bertambah pun. 

little junior pun dah 'drop' & dah ready kat laluan nyer. doktor kata bila2 masa je ni. tapi kalau check perut ngan nurse, dia kata ada banyak ruang lagi untuk little junior turun. hohoi x faham den yang mana satu yang betul ni. kalau boleh keluar la cepat2 sikit anakku sebab daku sudah x larat nak mengusung perut ni. tapi bila little junior gerak aktif sampai rasa sakit cam contraction, fiq pulak yang takut & x ready lagi sebab suami tersayang xde di sisi. susah la berjauhan ngan suami time2 kritikal camni. 

sebab xnak berjauhan ngan suami la fiq kalau bleh nak bersalin kat hospital dekat ngan umah. tapi atas beberapa perkara yang menjadi halangan, terpaksa la balik kampung mil untuk bersalin & berpantang. yang x seronok nyer, hospital kat kampung mil ni sangat strict. kalau suami nak teman masuk labour room kena ada pas kebenaran. nak dapat pas kebenaran tu kena g kursus rakan suami kat hospital tu. malangnya, fiq & suami baru je tau pasal menda ni masa raya cina baru2 ni. kursus rakan suami tu pulak dah full sampai bulan depan. so memang kitorang xdapat la pas kebenaran tu. fiq dah try buat rayuan cakap dah pernah pegi kursus camtu kat kuantan tapi diorang xnak terima. haish hangin tul rasa. hospital lain xde pun polisi camtu. nak bersalin kat situ pun nak kena pegi booking lu. isnin minggu depan fiq nyer appointment untuk booking. cet macam swasta je nak kena booking. hmmm kalau fiq tau prosedur hospital sini camni, baik fiq pilih bersalin kat alor setar b4 decide balik sini. kalau suami x sempat teman masuk labour room, at least mak fiq bleh teman. huhu dah terlambat.... :(

ok dah abes sesi x puas ati. jom citer menda yang best lak. baru2 ni fiq beli 2 barang yang ada dalam wishlist little junior. tapi barang2 tu x sampai lagi. satu lagi barang dalam wishlist tu dah 2 minggu dapat tapi x terupdate lagi kat sini. hee nanti fiq update ea.


k la, nak g wat keje umah. dok umah orang ni kenalah rajinkan diri kan walaupun diri ini terasa sangat lemah untuk melakukannya ;(



p/s: cepat la skit masa berlalu kerna ku tidak sabar untuk pulang ke rumah ku syurga ku....





2 orang comel:

Cik Sara said... [Reply]

Dok rumah mak mentua ke? Can't wait to see your baby!

fiqkbe said... [Reply]

@Cik Sara

yup. me too ;D

Related Posts with Thumbnails