Followers

Monday, January 7, 2013

Dating di Lila Wadi

Assalamualaikum.

ni cerita jumaat minggu lepas punya. nak update time weekend memang tidak berkesempatan kan. hee... ha aper Lila Wadi ni? Lila Wadi is a BBQ restaurant, located in the Kuantan city. bersebelahan Wisma Kastam & berhadapan ngan OCBC bank. senang sangat nak cari.

ini gambar amik dekat facebook Lila Wadi. yang dalam gambar tu Service captain. memang best sangat servis diorang ;D

nak makan kat sini kena booked dulu sebab ramai giler orang datang sini. kalau x booked, kena la tunggu orang abes makan then baru dapat tempat duduk. fiq pun call jugak diorang booked meja untuk dinner kul 9 malam tapi fiq call masa maghrib. so masa sampai kul 9 tu, xde meja kosong lagi. dalam 10 minit tunggu baru la dapat tempat yang kitorang reserve tu. it's ok, xde la lama sangat tunggu kan ;)

makanan yang paling fiq nak rasa sangat2 kat sini ialah mende ni sebab suma orang cakap sedap sangat2:


serius sedap giler! lagi sedap kek mango cheese ni daripada kek secret recipe. only RM7.50 per slice. yang fiq makan ni satu slice. slice dia agak besar then dia slicekan lagi kecik2 camtu. layer atas skali tu mango ice, layer tengah cheese & layer bawah skali cam cookies crumbs. pastu dia tuang mango sos. nyum3 best nyer kalau dapat makan lagi sekarang.....


air yang kitorang order Pandan Cooler & Bad Boy Cooler kot. x ingat nama penuh air tu. pandan cooler tu dia campur air pandan ngan air serai + biji selasih, RM3.90. sedap jugak kombinasi rasa pandan & serai. bad boy cooler tu air sirap + air lemon, RM2.90. 


plan kuar dating ni sebenarnya sebab fiq teringin nak makan western food. chicken chop ke lamb chop ke. tapi sebab xde kat restoren ni, kitorang pun amik set BBQ steambot ni. best jugak + sedap! kitorang amik Beef Set untuk 2 orang, RM 34.90 rasa nyer. ada beef ribs, daging lembu & kambing, udang, sotong, & sayur2. tambah RM5.00 untuk kuah tomyam. pastu dalam set tu bleh pilih nak noodle @ fried rice. fiq amik nasik goreng & Mr. S amik noodle. mula2 nampak cam sikit tapi last2 sampai x larat nak makan la jugak. kira set ni ngam2 la 2 orang la. kuah tomyam dia memang terbaik. pelayan dia pun rajin topupkan kuah tu bila dia tengok kuah kitorang dah nak abes. ada la dalam 4 kali dia topup. so berbaloi la jugak tambah RM5 kan. sos cicah pun sedap :) adoi meleleh ayaq liuq bila teringat makanan ni....

memang best makan kat sini. makanan pun sedap, servis pun best. cuma orang ramai sangat so kena la bersabar sikit kan bab2 nak tunggu tempat duduk & tunggu makanan sampai. maybe diorang patut tambah bilangan meja lagi kot. harga fiq rasa memang berpatutan. total makan aritu RM54.20, xde servis caj mahapun government tax. aritu makan kat secret recipe: kek 2 slice, air 2 gelas = RM40++, campur servis caj 10%, government tax 6%. memang x berbaloi kan & wat fiq rasa xnak gi situ lagi. baik makan kat Lila Wadi ni lagi berbaloi & kenyang + senang hati ;)

kalau korang datang Kuantan, jangan lupa dinner kat sini tau ;D








p/s: kondisi sekarang: makin susah nak bernafas & tido sebab tinggal lagi 20% till due date. little junior pun macam 24 hours berkungfu kat dalam perut ni. x ngantuk ke nak ooiiii...

4 orang comel:

Syamimi Hazirah said... [Reply]

Saya pernah makan kat Lilawadi. Best sangat! Bila entah nak makan kat sini lagi. Heee

fiqkbe said... [Reply]

@Syamimi Hazirah

serius best kan? hee... cik syamimi dok kt mna? area kuantan jgk ke?

Syamimi Hazirah said... [Reply]

A'ah duk kat sungai isap je, study kat ump gambang. Tak keluar dr pahang pun, hehe. Fiqkbe stay mana? Datang kuantan bercuti-cuti ke atau memang orang kuantan?

fiqkbe said... [Reply]

@Syamimi Hazirah

umah fiq dekat kempadang. husband lecturer ump pekan. hihi.. ntah2 kita pernah terserempak tp x kenal kan?

Related Posts with Thumbnails